Ekologiska viner


Winbuddi, alltid ekologiskt

Vi är ett 100 % ekologiskt företag och erbjuder dig ett urval av ekologiska viner från hela världen, både från de mest berömda regionerna och lite ovanligare områden. Allt du handlar hos oss är certifierat av något av de organ som utför ekologisk märkning. Det innebär att odlarna måste följa det regelverk som gäller för ekologisk produktion och att de utsätts för kontroller som säkerställer att dessa regler efterlevs.

Därför är det viktigt att vinet är ekologiskt
Det är människor som gör vin och det är människor som dricker vin. Vi är varelser som inte är designade för kontakt med giftiga kemikalier. Vindruvor är en gröda som vid konventionell odling besprutas väldigt mycket och naturligtvis är detta varken bra för de som jobbar på vingårdarna eller för slutkonsumenterna. Störst är problemet hos producenter i nya världen där skyddsutrustning ofta anses onödigt. Många studier har också visat på att konventionella viner innehåller rester av bekämpningsmedel som kan påverka din hälsa.

 


Vi testar vinerna i sortimentet så att du som konsument lugnt kan beställa från Winebuddi och veta att de viner du valt håller en hög standard

Kvalitet
Balans, längd, intensitet och komplexitet är grunden, att sedan flera av våra viner är prisbelönta och hyllade för sin karaktär är ett plus. Sortimentet är uppbyggt av noggrant utvalda viner som förutom de grundläggande kvalitetskraven även gärna får bjuda på en postitiv sensorisk upplevelse.

Utbud
Kunskap om hur olika viner passar i olika sammanhang har ökat i Sverige under senare år. Då tycker vi det är viktigt att man ska kunna välja ekologiskt, oavsett om man söker ett lätt vin till en sommarsallad eller ett kraftfullt vin till sin oxfilé à point. Målet är att du ska kunna hitta ett ekologiskt vin för varje tillfälle hos oss och vi arbetar hårt med att utöka sortimentet med nya högkvalitativa viner från världens alla hörn.  


Test av viner till sortimentet. Här med Andreas Kjörling som paneldeltagare.

 


”- Tänk att ha en kompis som både kan ekologi och vin, då kan man ju få bra tips när det gäller ekologiska viner” 

Idén med en ”vinkompis” blev starten till Winebuddi. Det är alltid bra med tips, men det är naturligtvis ännu bättre och bekvämare om kompisen kan leverera det rekommenderade vinet direkt.

Distanshandel
Helst hade vi startat en ekologisk vinbutikskedja i Sverige, men som alla vet har Systembolaget monopol på att driva butiker i vårt land. Distanshandel var den möjlighet som stod till buds.

Med namn härstammande från Danmark
Från början var det tänkt att vi skulle arbeta från Danmark. En dansk kollega sa på dangelska (motsvarighet till svengelska):"- Så du vil være en wajn-buddi". Winebuddi lät både enkelt och lite typiskt danskgemytligt. När företaget till slut hamnade i Estland, följde det danska namnet med. Varken estländskans Veinisõber eller för den del ryskans вино приятель kändes som gångbara alternativ.

 


"Ett brett utbud av viner för de som vill välja ekologiskt."
Peter de Gooyert, grundare av Winebuddi


Inte bara ekologi, vi jobbar med helheten: - Miljö, hälsa och bra arbetsvillkor för alla

Miljö och hälsa
Att vi ska ta hand om vår natur och oss själva är självklart och dessa riktlinjer är viktiga när vi bestämmer vilka viner som får vara med i sortimentet. Vi jobbar uteslutande med producenter som är ekologiskt certifierade, inga undantag görs.
 

Bra arbetsvillkor i Nya Världen
De som producerar våra sydafrikanska viner känner vi personligen sedan många år tillbaka. Småskalighet, välgjorda viner, bra villkor och en arbetsmiljö utan kemiska bekämpningsmedel för de som arbetar i vingårdarna - det är under dessa förhållanden våra viner från Sydafrika är producerade.

Skörden är klar - efter hårt arbete en grupp lättade vingårdsarbetare.

 


Winebuddi - ett fördelaktigare sätt att handla på

Spara ryggen
Att få sina varor hemlevererade till dörren har blivit allt populärare, i synnerhet när det gäller mat och vin. Alla vet hur jobbigt och eländigt det är att släpa hem tunga kassar från matbutiker, systembolag eller Puttgarden.

Är du trött på att leta efter ekologiskt?
Varför yra runt i en butik (statens eller gränshandelns) och leta efter gröna små "eko-skyltar"? Hos oss behöver man inte leta, allt är ekologiskt.


Det tar visserligen ett antal dagar att skicka vinerna från lagret som enligt bestämmelserna måste ligga utanför Sveriges gränser. Du som Winebuddi-kund får istället glädja dig åt ett bredare utbud av ekologiska högkvalitativa viner. 


 

 

 

Produkter
    Drift & produktion:  Wikinggruppen

    På den här webbplatsen förekommer det information
    om alkoholhaltiga drycker.

    Klicka på OK om du är över 25 år.