Allt fler vill ha veganviner

Allt fler vill ha veganviner

Vin är gjort på druvor och således en vegetarisk produkt. Dock används, även i ekologiska viner ibland ingredienser av animaliskt ursprung. Gelatin, äggvita och husbloss är vanliga tillsatser som används för att förhindra oönskade fasta ämnen eller sedimentpartiklar från att ge defekter såsom smakförändringar eller nedsatt opacitet i det färdiga vinet.

Naturligtvis finns det vegetariska alternativ, men det saknas europeisk lagstiftning för hur man ska förklara att ett vin är ett veganvin. Brittiska Food Standards Agency, ministeriet för hälso- och konsumentintressen har gjort en definition för veganviner som man brukar följa och hänvisa till när man marknadsför viner såsom veganska. Viner som har Veganlogo på etiketten följer dessa regler. På Winebuddi har vi en speciell avdelning med Veganviner.



2017-01-25
Drift & produktion:  Wikinggruppen

På den här webbplatsen förekommer det information
om alkoholhaltiga drycker.

Klicka på OK om du är över 25 år.