Nyheter och roséprovning

Nyheter och roséprovning

Nyss presenterade vi nyheter under mars månad, nu kommer ytterligare viner från flera länder – bland annat Georgien, vilket förmodligen kommer att innebära en ny bekantskap för de flesta. 

Nya viner från gamla världen
Vingården Fasoli Gino i italienska Veneto, lanserar ett typiskt ”sommarvin”, Nido Soave, gjort på druvan Garganega. Vi introducerar också i denna nyhetslåda en biodynamisk vinbonde: Stefan J. Schmitzer, vars fina Riesling fått en plats i sortimentet. En ”oväntad” nykomling från Aragonien i Spanien och ett Chianti-vin från Colli Senesi i Italien bidrar med nya smakupplevelser från södra Europa. 

Begränsad upplaga
På en speciell tomt hos vingården Bassac i södra Frankrike har det producerats två pallar vin, 1207 flaskor närmare bestämt. Druvan är Cabernet Franc. Den begränsade tillgången innebär att det handlar om en kortvarig nyhet, men inte mindre intressant för det. 

Utan tillsatta sulfiter
Vi ser hur intresset för viner utan tillsatta sulfiter ökat dramatiskt. Från André Stentz i franska Alsace, introducerar vi en Cremant utan extra socker tillsatt i dosagen och utan tillsatta sulfiter.

Testa några av årets intressantaste roséviner!
Inför sommaren kan det vara kul att försöka hitta sina favoriter bland rosévinerna. Roséprovning är en låda med sex roséviner med olika karaktär och smak.
  Cuvée de l’Aubique från Les Fouques är ett bra utgångsläge, en trygg rosé från Provence, ljus och lökskalsfärgad med finstämda egenskaper. Förra årets uppstickare La Chapelle och vårt mest sålda rosévin, Gens et Pierres Sud-Sud, är också trygga val från södra Frankrike.
  Första utmanaren är tyska Spätburgunder Rosé Edition Maria från vingården Abril. Även det ljust och somrigt i stilen. 
  Från södra Europa introducerar vi två nyheter som är mer färgstarka i sin framtoning: Antura Rosato från Sicilien i Italien och Rebel.lia Rosado från Utiel-Requena i Spanien.2022-04-22
Produkter
    Drift & produktion:  Wikinggruppen

    På den här webbplatsen förekommer det information
    om alkoholhaltiga drycker.

    Klicka på OK om du är över 25 år.