Vin från Frankrikes natursköna nordöstra hörn

André Stentz

Redan 1674 började familjen Stentz producera vin på de fina jordarna i Alsace.
Vinstockarna är gynnade av mikroklimatet nedanför Vogesernas bergstoppar och på de böljande kullarna finns fantastiska lägen, en bra grund för viner av hög kvalitet.

Traditionella metoder
Stort arbete läggs ned i vingården, ekologiska arbetsmetoder som bland annat innebär att örter tillåts växa i vingården under månaderna mars till augusti, förstärker karaktären, vilket tydligt märks när de färdiga vinerna presenteras.
 

Vinerna från Alsace
I Sverige är det framförallt de vita alsacevinerna som blivit populära. Även Cremant d'Alsace (mousserande vin) har vunnit terräng, men den dolda pärlan är Pinot Noir. Utmärkt till lokala rätter, till exempel choucroute garnie, men serverad runt 10 - 12 °, ett utomordentligt alternativ till Rosé en varm sommardag.

 


 

Drift & produktion:  Wikinggruppen

På den här webbplatsen förekommer det information
om alkoholhaltiga drycker.

Klicka på OK om du är över 25 år.